Vaječná omeleta na malajský způsob
Suroviny
- 100 g Šunka kuřecí Velkopavlovická
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 ks Cibulka jarní
- 6 ks Žampiony čerstvé
- 3 špetka Pepř bílý
- 2 plátek Chléb celozrnný pšeničný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 30 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 502.7 mg
- Draslík 394.8 mg
- Vláknina 9268.4 mg
- Vitamín A 9268.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky kuřecí šunky pokrájíme na proužky široké 1-2cm. Mladé jarní očištěné cibule pokrájíme na kroužky. Čerstvé žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
2
V misce rozšleháme vejce se solí. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm vysmažíme žampióny. Vyjmeme je z omastku, dáme je do misky a na chvilku odložíme. Na ten samý omastek dáme pokrájené cibulky, posypeme je zázvorem a za stálého míchání cibuli zpěníme. Přidáme pokrájenou šunku, houby, sójovou omáčku podle chuti a pepř. Vše promícháme, společně smažíme 1 minutu. Pak směs zalijeme rozšlehanými vejci, vařečkou směs nadzdvihneme, aby se vejce dostala i na dno. Omeletu upečeme z jedné strany dozlatova, pak ji širokou plochou naběračkou opatrně nabereme, otočíme a osmažíme z druhé strany dazlatova. Rozkrojíme ji na polovinu, dáme na talíře a hned servírujeme s čerstvým chlebem.