Sójové maso se zázvorem a žampióny
Suroviny
- 1 kávová lžička Solamyl
- 2 ks Pórek
- 0.5 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Masox
- 5 ks Žampiony čerstvé
- 1 hrst Ořechy burské pražené
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř zelený mletý
- 4 stroužek Česnek
- 80 plátek Sójové plátky
- 1.2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 10 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 955.3 mg
- Vláknina 9615 mg
- Vitamín A 9615 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vroucí vodou dáme vařit kostku masoxu, po 5 minutách vaření vysypeme do vroucí vody celé balení sójových plátků a bez pokličky je vaříme pomalu 15-17 minut. Poté je scedíme, v sítu je vymačkáme a necháme odkapat.
-
2
Očištěné omyté pórky a žampióny nakrájíme na tenké plátky. Omyté papriky a malou červenou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka se žebry, papriky pokrájíme na proužky a 1/2 chilli papričku posekáme nadrobno. Čerstvý zázvor a stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
-
3
Ve woku pořádně rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání krátce orestujeme zázvor s česnekem s chilli papričkou, přibližně po 1 minutě přidáme odkapané sojové plátky a znovu vše restujeme 2 minuty. Pak přidáme pórek, papriky a žampióny. Restujeme další 2 minuty. Vše osolíme, posypeme pepřem. Přimícháme ústřicovou omáčku do které jsme si předem zamíchali 1 lžičku Solamylu. Smažíme a mícháme další 2 minuty a těsně před podáváním přimícháme burské oříšky.