Špaldové houbové rizoto
Suroviny
- 200 g Pšenice Špalda
- 100 g Žampiony čerstvé
- 25 g Houby sušené
- 40 g sýr pecorino
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce 12
- 4 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1367 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 703 mg
- Vláknina 7625 mg
- Vitamín A 7625 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špaldu zalijeme studenou vodou, sušené houby ve vedlejší nádobě zalijeme horkou vodou. Necháme 20 minut stát.
-
2
Na olivovém oleji 2 minuty opékame cibuli a česnek nakrájené najemno.
-
3
Poté přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a smažíme další 2 minuty.
-
4
Přídáme slitou špaldu, sušené houby a víno a po hrníčcích přiléváme vývar dle potřeby. Doba vaření by měla být asi 20 minut.
-
5
Poté vmícháme smetanu, sůl a pepř.
-
6
Podáváme posypané pažitkou a sýrem.