Špaldové houbové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pšenice Špalda
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 25 g Houby sušené
  • 40 g sýr pecorino
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce 12
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1367 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 703 mg
  • Vláknina 7625 mg
  • Vitamín A 7625 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špaldu zalijeme studenou vodou, sušené houby ve vedlejší nádobě zalijeme horkou vodou. Necháme 20 minut stát.

  • 2

    Na olivovém oleji 2 minuty opékame cibuli a česnek nakrájené najemno.

  • 3

    Poté přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a smažíme další 2 minuty.

  • 4

    Přídáme slitou špaldu, sušené houby a víno a po hrníčcích přiléváme vývar dle potřeby. Doba vaření by měla být asi 20 minut.

  • 5

    Poté vmícháme smetanu, sůl a pepř.

  • 6

    Podáváme posypané pažitkou a sýrem.

Komentáře k receptu