Penne s hovězím ragú a houbami
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
- 200 g Žampiony čerstvé
- 100 g Passata (drcená rajčata)
- 400 g Těstoviny Penne
- 20 g Sýr Parmezán
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 7 g Majoránka
- 800 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Bobkový list
- 4 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 16 g
- Sodík 747 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 112.2 mg
- Draslík 328.1 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na kostky a opečeme ho na oleji dozlatova.
-
2
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme a přidáme k masu. Opékáme, aby trochu změkly.
-
3
Poté přidáme žampiony. Chvilku podusíme.
-
4
Přidáme passatu, vývar, část majoránky a bobkový list. Osolíme, opepříme a dusíme 2 - 2,5 hod.
-
5
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.
-
6
Těstoviny podáváme přelité hovězím ragú, posypané parmezánem a majoránkou.