Zapečený hermelín II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 45 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 1654.2 mg
- Vláknina 11173.1 mg
- Vitamín A 11173.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a čerstvou petrželku jemně usekáme. Malou čerstvou červenou feferonku zbavíme jadérek a nakrájíme najemno.
-
2
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, feferonku, pepř, sůl a vše podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout.
-
3
Vrchní části hermelínů seřízneme, vnitřky vydlabeme a promícháme s vychladlými houbami a petrželkou. Touto směsí oba sýry naplníme a krátce v předehřáté troubě zprudka zapečeme.
-
4
Zapečený hermelín se žampiony podáváme horký.