Žampiony zapečené s houbovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 15 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 1665.6 mg
- Vláknina 11363.2 mg
- Vitamín A 11363.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony oloupeme a dáme na pět minut vařit do vody s citronovou šťávou.
-
2
Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
-
3
Houby vyjmeme z vody, odřízneme hlavičky a odložíme je stranou. Nožičky posekáme nadrobno.
-
4
Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané nožičky, rozsekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a nakonec opatrně vmícháme sníh.
-
5
Zapékací misku vymažeme olejem, hlavičky žampionů naplníme houbovou směsí a vyrovnáme je do připravené misky. Zapékáme 15 minut v předehřáté troubě.
-
6
Podáváme ozdobené snítkou petrželové nati.