Žampiony zapečené s houbovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 1665.6 mg
  • Vláknina 11363.2 mg
  • Vitamín A 11363.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony oloupeme a dáme na pět minut vařit do vody s citronovou šťávou.

  • 2

    Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).

  • 3

    Houby vyjmeme z vody, odřízneme hlavičky a odložíme je stranou. Nožičky posekáme nadrobno.

  • 4

    Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané nožičky, rozsekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a nakonec opatrně vmícháme sníh.

  • 5

    Zapékací misku vymažeme olejem, hlavičky žampionů naplníme houbovou směsí a vyrovnáme je do připravené misky. Zapékáme 15 minut v předehřáté troubě.

  • 6

    Podáváme ozdobené snítkou petrželové nati.

Komentáře k receptu