Kuře s mandlemi
Suroviny
- 400 g Cibule
- 200 g Solamyl
- 1000 g Kuřecí prsa
- 10 g Sůl
- 200 g Vejce slepičí
- 200 g Mandle
- 300 g Pórek
- 200 g Žampiony čerstvé
- 20 g Glutasol
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Paprika sterilovaná
- 10 g Zázvor mletý
- 50 g Česnek
- 240 ml Víno bílé
- 100 ml Vývar drůbeží
- 300 ml Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 45 g
- Sodík 848 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 165.4 mg
- Draslík 800.5 mg
- Vláknina 8925 mg
- Vitamín A 8925 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsíčka opláchneme a nakrájíme i s kůží na malé kostičky. Osolíme, přidáme vejce a část máčeného škrobu. Zamícháme a necháme hodinu odležet.
-
2
V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a maso v něm prudce osmažíme. Necháme je okapat na cedníku a dáme stranou na teplo.
-
3
V menším množství tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, očištěný a opláchnutý pórek, žampiony, česnek a kapii, vše nakrájené na plátky.
-
4
Přidáme opečené kuře, oloupané, opražené mandle a zalijeme zálivem z vývaru, vína, glutasolu, mletého pepře, zázvoru a zbylého máčeného škrobu. Vše promícháme a krátce prohřejeme.