Kuře s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 200 g Solamyl
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 10 g Sůl
  • 200 g Vejce slepičí
  • 200 g Mandle
  • 300 g Pórek
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Glutasol
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Paprika sterilovaná
  • 10 g Zázvor mletý
  • 50 g Česnek
  • 240 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 300 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 848 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 165.4 mg
  • Draslík 800.5 mg
  • Vláknina 8925 mg
  • Vitamín A 8925 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka opláchneme a nakrájíme i s kůží na malé kostičky. Osolíme, přidáme vejce a část máčeného škrobu. Zamícháme a necháme hodinu odležet.

  • 2

    V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a maso v něm prudce osmažíme. Necháme je okapat na cedníku a dáme stranou na teplo.

  • 3

    V menším množství tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, očištěný a opláchnutý pórek, žampiony, česnek a kapii, vše nakrájené na plátky.

  • 4

    Přidáme opečené kuře, oloupané, opražené mandle a zalijeme zálivem z vývaru, vína, glutasolu, mletého pepře, zázvoru a zbylého máčeného škrobu. Vše promícháme a krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu