Zvěřinové klobásy smažené se zeleninou
Suroviny
- 600 g Klobása uzená
- 200 g Žampiony čerstvé
- 30 g Sádlo vepřové škvařené
- 220 ml Hovězí vývar základní
- 160 ml Víno červené
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 365.8 mg
- Vláknina 3573.1 mg
- Vitamín A 3573.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule nakrájíme na čtvrtky, česnek prolisujeme, papriku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky, očištěné houby nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Klobásy smažíme na sádle ze všech stran dozlatova, poté vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku dáme cibuli, česnek, zarestujeme, přimícháme houby, papriku a smažíme, až houby změknou. Poté přilijeme víno, vývar, marmeládu, sůl, pepř a na mírném plameni přivedeme k varu. Do omáčky vlijeme solamyl, který jsme rozmíchali ve 2 lžících vody. Dobře promícháme a povaříme, až omáčka zhoustne. Na závěr do omáčky vrátíme klobásy a dusíme zhruba 5 minut.