Pečené brambory plněné žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Cuketa
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 10 g Hořčice staroanglická
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1.8 g Olej slunečnicový
  • 10 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1107 mg
  • Vláknina 12130 mg
  • Vitamín A 12130 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři větší brambory omyjeme, důkladně očistíme kartáčkem na zeleninu, osušíme, potřeme olejem, vložíme do trouby a pečeme celé zhruba hodinu.

  • 2

    Žampiony pokrájíme na plátky, cuketu podélně rozkrojíme a rozkrájíme také na plátky, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme panenský olej, přisypeme cuketu se žampiony a smažíme zvolna asi 15 minut. Směs přendáme i s olejem do misky, zakápneme octem, přidáme hořčici, sůl, pepř, petželku a promícháme.

  • 3

    Brambory podélně nařízneme, vydlabeme trochu dužiny, naplníme žampionovou směsí, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu