Pečené brambory plněné žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 8 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1107 mg
- Vláknina 12130 mg
- Vitamín A 12130 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři větší brambory omyjeme, důkladně očistíme kartáčkem na zeleninu, osušíme, potřeme olejem, vložíme do trouby a pečeme celé zhruba hodinu.
-
2
Žampiony pokrájíme na plátky, cuketu podélně rozkrojíme a rozkrájíme také na plátky, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme panenský olej, přisypeme cuketu se žampiony a smažíme zvolna asi 15 minut. Směs přendáme i s olejem do misky, zakápneme octem, přidáme hořčici, sůl, pepř, petželku a promícháme.
-
3
Brambory podélně nařízneme, vydlabeme trochu dužiny, naplníme žampionovou směsí, upravíme na talířky a podáváme.