Drůbková polévka se žampióny
Suroviny
- 500 g Kuřecí drůbky
- 100 g Žampiony čerstvé
- 20 g Petržel - nať
- 70 g Máslo čerstvé
- 70 g Máslo čerstvé
- 2 ks Petržel
- 1 ks Cibule
- 2 ks Brambory
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 39 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 554.6 mg
- Draslík 624.3 mg
- Vláknina 8387.8 mg
- Vitamín A 8387.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do studené vody v hrnci vložíme očištěné a omyté drůbky. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, oloupanou cibuli s bramborem. Vše pod poklici povaříme doměkka. Potom polévku scedíme, zeleninu rozmixujeme a dáme zpět do polévky. Maso obrané od kostí nakrájíme na proužky, žaludek, srdíčko a játra na tenké pásky. Vložíme do polévky, přidáme na másle osmažené houby, zamícháme a chvilku povaříme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme na hladkou jíšku, kterou dáme do polévky a zahustíme. Dobře promícháme a opět chvilku povaříme, aby se vyvařila vůně mouky.
-
3
Nakonec dochutíme solí, pepřem, přidáme nasekanou petrželovou nať. Vmícháme rozkvedlané žloutky, dobře promícháme a odstavíme ze sporáku.