Rýže se slepičím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 340 g Pórek
  • 200 g Paprikové lusky čerstvé
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Slepice
  • 20 g Sůl
  • 20 g Glutasol
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vejce slepičí
  • 300 g Cibule
  • 50 g Česnek
  • 750 g Rýže dušená
  • 200 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 886 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 224.8 mg
  • Draslík 444.2 mg
  • Vláknina 4819 mg
  • Vitamín A 4819 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmíchaná vejce vlijeme do horkého oleje a usmažíme je.

  • 2

    Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, očištěný, omytý pórek, paprikové lusky, na plátky nakrájený česnek a žampiony. Vše osmahneme.

  • 3

    Potom přidáme vařené slepičí maso, nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme glutasol.

  • 4

    Směs smícháme s vařenou, teplou rýží a ještě vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu