Gurmánské hřebenatky s rajčaty

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 500 g Hřebenatka
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Sherry brandy
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.09 dl Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1180 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 736.8 mg
  • Vláknina 6170 mg
  • Vitamín A 6170 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej, vložíme do něj česnek nadrobno a jarní cibulku nakrájenou na kolečka a krátce orestujeme. Přidáme nadrobno pokrájená rajčata a necháme 3 minuty opékat. Osolíme, opepříme, trochu osladíme.

  • 2

    Na zeleninový základ vložíme vyloupané, rozpůlené hřebenatky a žampiony a 3 minuty necháme podusit. Zalijeme sherry a sójovou omáčkou, necháme přejít varem, promícháme a podáváme ozdobené plátky citronu.

Komentáře k receptu