Dušené kuřecí řízky s rajčaty a žampiony
Suroviny
- 700 g Kuřecí stehna
- 300 g Rajčata
- 150 g Žampiony - sterilované
- 60 g Máslo čerstvé
- 150 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Feferony
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 34 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 163.3 mg
- Draslík 657.9 mg
- Vláknina 4324.1 mg
- Vitamín A 4324.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Spařená rajčata oloupeme, rozkrájíme na výseče a vykrojíme semínka. Česnek nakrájíme na plátky, petrželovou nať rozsekáme na jemno. Z feferonek odstraníme semínka, feferonky posekáme nadrobno. Žampiony scedíme, necháme okapat.
-
2
Řízky z obou stran usmažíme na másle do zlatova, zaprášíme mletou paprikou, přidáme česnek a pár vteřin zarestujeme. Poté vmícháme rajčata, feferonky, žampiony a dusíme. Po několika minutách směs zalijeme vínem a dusíme za občasného míchání, až je maso měkké. Na závěr do směsi vmícháme petrželovou nať.