Dušené kuřecí řízky s rajčaty a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí stehna
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 163.3 mg
  • Draslík 657.9 mg
  • Vláknina 4324.1 mg
  • Vitamín A 4324.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Spařená rajčata oloupeme, rozkrájíme na výseče a vykrojíme semínka. Česnek nakrájíme na plátky, petrželovou nať rozsekáme na jemno. Z feferonek odstraníme semínka, feferonky posekáme nadrobno. Žampiony scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Řízky z obou stran usmažíme na másle do zlatova, zaprášíme mletou paprikou, přidáme česnek a pár vteřin zarestujeme. Poté vmícháme rajčata, feferonky, žampiony a dusíme. Po několika minutách směs zalijeme vínem a dusíme za občasného míchání, až je maso měkké. Na závěr do směsi vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu