Kuřecí prsa s paprikami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Paprika zelená
  • 100 g Paprika žlutá
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 883.6 mg
  • Vláknina 3638.1 mg
  • Vitamín A 3638.1 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Papriky očistíme, odstraníme semínka, papriky pokrájíme na nudličky. Rajčata zbavíme semínek a rozkrájíme je na kostičky. Česnek rozdrtíme, cibuli nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a krájíme na plátky.

  • 2

    Maso z obou stran osmažíme na másle do zlatova. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku přidáme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Vmícháme žampiony i papriky a na mírném plameni dusíme ve vlastní šťávě. Poté přilijeme horký vývar a dál dusíme. Před koncem vmícháme rajčata a dodusíme.

  • 3

    Maso podáváme přelité zeleninovou omáčkou.

Komentáře k receptu