Zapečené telecí řízky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 160 g Žampiony - sterilované
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šunkový salám
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 181.1 mg
  • Draslík 605.2 mg
  • Vláknina 1953.1 mg
  • Vitamín A 1953.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Žampiony scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Řízky z obou stran osmažíme na sádle dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme žampiony, smetanu a na mírném plameni dusíme, až se smetana téměř vydusí.

  • 3

    Usmažené řízky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, na maso položíme plátky šunkového salámu, rozdělíme udušené žampiony, přikryjeme plátkem sýra a pokapeme máslem, které jsme nechali rozpustit. Pečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpustí.

Komentáře k receptu