Vepřové ledvinky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1247 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 654.8 mg
- Draslík 703.5 mg
- Vláknina 5543 mg
- Vitamín A 5543 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové ledvinky odblaníme, podélně je rozkrojíme, očistíme a opláchneme.
-
2
Ledvinky nakrájíme na tenké plátky (vějířky), smícháme je s částí máčeného škrobu, osolíme a opepříme. Opečeme je prudce na rozehřátém oleji.
-
3
K ledvinkám přidáme žampiony, na plátky nakrájený česnek, jemně nakrájenou cibuli a očištěný a opláchnutý pórek. Dobře promícháme a osmahneme.
-
4
Podlijeme vývarem, vínem, sójovou omáčkou, přidáme glutasol a zbylý máčený škrob.
-
5
Nakonec pokrm ještě krátce prohřejeme.