Žampióny plněné sýrovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 40 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 54.6 mg
- Draslík 431.3 mg
- Vláknina 3426.8 mg
- Vitamín A 3426.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampióny omyjeme, odkrojíme nožičky, ty pokrájíme na malé kousky. Žampióny pokapeme citrónovou šťávou, posypeme špetkou soli a naskládáme na sedmdesáti gramy másla vymazaný plech.
-
2
Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně rozkrájíme a v pánvi na 100 g rozehřátého másla osmahneme. Přidáme krájené žampiónové nožičky, pod pokličkou podusíme do měkka. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, vmícháme sýr, petrželovou nať, ochutíme zbylou solí, pepřem a vše dobře promícháme.
-
3
Připravenou náplň lžící pokládáme do středu žampiónových kloboučků na plechu. Vložíme do nahřáté trouby, poté při 200 stupních pečeme 20 - 25 minut. Pečeme tak dlouho, aby se spojila náplň a žampióny byly upečené do měkka. Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.