Žampióny plněné drůbeží náplní
Suroviny
- 500 g Žampiony čerstvé
- 200 g Drůbeží maso pečené
- 100 g Pórek
- 120 g Anglická slanina
- 70 g Máslo čerstvé
- 60 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 59 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 91.7 mg
- Draslík 764.7 mg
- Vláknina 5837.8 mg
- Vitamín A 5837.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 10.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampióny důkladně očistíme, odřízneme nožičky a okraje kloboučků. Odříznuté části pokrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme oloupanou, na kousky rozkrájenou cibuli i česnek. Přidáme krájené nožičky a kloboučky, na kousky nakrájenou papriku, chvilku vše podusíme, poté necháme vychladnout.
-
2
Do vychladlé směsi přidáme na kousky pokrájené maso, na kolečka krájený pórek, přilijeme smetanu, přidáme hořčici a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, kari kořením, ještě jednou promícháme. Hotovou náplní nadíváme žampióny, každý zabalíme do plátku anglické slaniny a zajistíme párátkem.
-
3
Naskládáme na máslem vymazaný plech, vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupních pečeme 15 - 20 minut. Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.