Telecí kotlety v omeletě se žampiony
Suroviny
- 800 g Telecí kotlety
- 120 g Žampiony čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 1.2 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 31 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 668.7 mg
- Draslík 909.7 mg
- Vláknina 796.6 mg
- Vitamín A 796.6 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety lehce naklepeme (kost necháme), osolíme a opepříme. Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
Na másle s olejem osmažíme kotlety z obou stran do zlatova, odložíme do mísy a držíme v teple. Do výpeku vmícháme žampiony a za stálého míchání podusíme do měkka.
-
3
V jiné pánvi na másle usmažíme čtyři omelety, na každou rozšleháme 2 vejce se špetkou soli a pepře.
-
4
Na usmaženou omeletu položíme kotletu, navrstvíme díl žampionů, přeložíme omeletu na polovinu a posypeme petrželovou natí.