Grilované plněné telecí řízky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Strouhanka
  • 70 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Šunka dušená
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Voda pitná
  • 30 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 254.4 mg
  • Draslík 667.9 mg
  • Vláknina 1429.3 mg
  • Vitamín A 1429.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme dotenka, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky, šunku nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Žampiony osmažíme na másle, ochutíme pepřem, přidáme šunku, sardelovou pastu, podlijeme vodou a dusíme. Když se voda vydusí, vmícháme do směsi rozšlehané vejce a necháme je srazit.

  • 3

    Žampionovou směsí potřeme řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, ve strouhance a po každé straně grilujeme zhruba 5-6 minut.

Komentáře k receptu