Grilované plněné telecí řízky
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Strouhanka
- 70 g Žampiony čerstvé
- 40 g Šunka dušená
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 ml Voda pitná
- 30 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 16 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 254.4 mg
- Draslík 667.9 mg
- Vláknina 1429.3 mg
- Vitamín A 1429.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme dotenka, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky, šunku nakrájíme nadrobno.
-
2
Žampiony osmažíme na másle, ochutíme pepřem, přidáme šunku, sardelovou pastu, podlijeme vodou a dusíme. Když se voda vydusí, vmícháme do směsi rozšlehané vejce a necháme je srazit.
-
3
Žampionovou směsí potřeme řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, ve strouhance a po každé straně grilujeme zhruba 5-6 minut.