Telecí řízky s žampiony a hráškem
Suroviny
- 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 40 g Máslo čerstvé
- 120 g Paštika drůbeží
- 150 g Žampiony čerstvé
- 600 g Telecí kýta
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 30 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 28 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 766.2 mg
- Vláknina 4954.5 mg
- Vitamín A 4954.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmíchanou paštikou. Očištěné žampiony nakrájíme natenko, hrášek scedíme a necháme okapat.
-
2
Na každý řízek dáme část žampionů, zavineme, sepneme jehlou, zaprášíme moukou a po obou stranách smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté maso zalijeme vývarem a na mírném plameni zhruba 20 minut dusíme. K masu přidáme hrášek a necháme přejít varem.
-
3
Závitky zbavíme jehel a podáváme přelité omáčkou.