Vepřová plec se zelím a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 748 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1085 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 148.5 mg
- Draslík 1173.9 mg
- Vláknina 10207.5 mg
- Vitamín A 10207.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, kysané zelí scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, papriku bez jádřince na proužky.
-
2
V rendlíku roztavíme 1/2 sádla, přisypeme 1/2 cibule a zpěníme. Přidáme zelí a podusíme doměkka. V hlubší pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přisypeme zbylou cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Jakmile pustí šťávu, přidáme papriku, žampiony a podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. K masu přidáme zelí, promícháme, krátce provaříme a odstavíme.