Vepřová plec se zelím a žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Vepřová plec
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Cibule
  • 150 g Paprika červená
  • 700 g Zelí kysané
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 748 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1085 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 148.5 mg
  • Draslík 1173.9 mg
  • Vláknina 10207.5 mg
  • Vitamín A 10207.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, kysané zelí scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, papriku bez jádřince na proužky.

  • 2

    V rendlíku roztavíme 1/2 sádla, přisypeme 1/2 cibule a zpěníme. Přidáme zelí a podusíme doměkka. V hlubší pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přisypeme zbylou cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Jakmile pustí šťávu, přidáme papriku, žampiony a podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. K masu přidáme zelí, promícháme, krátce provaříme a odstavíme.

Komentáře k receptu