Kambala zapečená se zeleninou
Suroviny
- 800 g Kambala
- 100 g Cibule
- 160 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Paprika červená
- 40 g Strouhanka
- 25 g Petržel - nať
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 4 g Olej olivový extra panenský
- 35 g Máslo čerstvé
- 25 ml Citronová šťáva
- 50 ml Víno bílé
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1207 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 805.8 mg
- Vláknina 4440 mg
- Vitamín A 4440 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky, petželku posekáme na jemno, papriku zbavíme jádřince a zbytek krájíme na proužky, rajčata scedíme a trochu rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem a žampiony, zpěníme, přidáme rajčata, papriku, petrželku, osolíme, opepříme, podusíme do měkka.
-
2
Pekáček vymažeme olejem, na dno vyskládáme filety z kambaly, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme trochu vína, zakryjeme zeleninou se žampiony, posypeme strouhankou a ve vyhřáté troubě asi čtvrt hodiny zapékáme.
-
3
Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.