Artyčoky plněné žampionovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Artyčoky
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Anglická slanina
  • 50 g Cibule
  • 70 g Mrkev kořen
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Pažitka
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Víno bílé
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 636.6 mg
  • Vláknina 14199.8 mg
  • Vitamín A 14199.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, porájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na tenké plátky, mrkev nastrouháme na jemno, pažitku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme žampiony, osolíme, ochutíme česnekem a krátce podusíme. Mimo oheň vmícháme žloutek.

  • 2

    Artyčoky očistíme, částečně vydlabeme, naplníme žampionovou směsí, každý artyčok zabalíme do jednoho plátku slaniny. Vyskládáme do hrnce, přidáme mrkev, pepř, posypeme pažitkou, podlijeme vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme zhruba 30 minut.

  • 3

    Artyčoky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu, rozmícháme a povaříme 10 minut.

  • 4

    Artyčoky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu