Pstruh Piémontaise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Pstruh
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 117.2 mg
  • Draslík 609.9 mg
  • Vláknina 601.6 mg
  • Vitamín A 601.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruha vykostíme, filety omyjeme, osolíme a vložíme do kastrolu.

  • 2

    Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky.

  • 3

    Do kastrolu k rybě přidáme 50 g másla, nadrobno pokrájenou cibuli, zalijeme vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme 6 minut, poté odstavíme a na kraji plotny necháme „dotáhnout“.

  • 4

    Filety vyjmeme, přendáme je na nahřáté talíře a udržujeme v teple.

  • 5

    Vývar zredukujeme na polovinu, vmícháme 100 g másla, vzniklou šťávou přelijeme filety.

  • 6

    Podáváme posypané sekanou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu