Hovězí mleté maso s fenyklem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 886 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 913.3 mg
- Vláknina 4290 mg
- Vitamín A 4290 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlízu fenyklu očistíme, nakrájíme na silnější hranolky, cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a česnek prolisujeme. V jedné pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přiložíme maso s cibulí a smažíme, v druhé pánvi na zbytku oleje začneme smažit česnek s fenyklem a po dvou minutách přisypeme žampiony. Když máme maso s cibulí osmažené, přendáme směs do pánve k fenyklu, zakápneme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme a přidáme cukr. Promícháme, podlijeme vodou a dusíme, dokud se voda neodpaří.
-
2
Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.