Hovězí mleté maso s fenyklem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Cibule
  • 60 g Olej olivový extra panenský
  • 15 g Cukr krupice
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 250 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 886 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 913.3 mg
  • Vláknina 4290 mg
  • Vitamín A 4290 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlízu fenyklu očistíme, nakrájíme na silnější hranolky, cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a česnek prolisujeme. V jedné pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přiložíme maso s cibulí a smažíme, v druhé pánvi na zbytku oleje začneme smažit česnek s fenyklem a po dvou minutách přisypeme žampiony. Když máme maso s cibulí osmažené, přendáme směs do pánve k fenyklu, zakápneme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme a přidáme cukr. Promícháme, podlijeme vodou a dusíme, dokud se voda neodpaří.

  • 2

    Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu