Zeleninová polévka s řeřichou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 80 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 115 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 308 mg
- Vláknina 7499.8 mg
- Vitamín A 7499.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Salát omyjeme studenou vodou, listy stočíme do ruličky a nakrájíme najemno. Rajče a okurku omyjeme a nakrájíme je na malé kousky. Řeřichu opláchneme studenou vodu a necháme ji okapat. Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme je na tenké plátky.
-
2
Nakrájenou mrkev a pórek vložíme do hrnce s vařící, mírně osolenou vodou a necháme je přibližně 5 minut vařit. Pak zeleninu z hrnce vyndáme, případně vývar slijeme a necháme pro další použití. Uvařenou mrkev a pórek v sítu prolijeme studenou vodou.
-
3
Do misek nebo talířů rozdělíme nakrájené listy salátu a řeřichu, přidáme uvařenou mrkev a pórek, nakrájené rajče a okurku i žampiony. Vše přelijeme vroucím vývarem, promícháme, dochutíme pepřem a solí a podáváme.