Žampiony v avokádové pěně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 983 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 805.5 mg
- Vláknina 15265.7 mg
- Vitamín A 15265.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobouky větších žampionů vložíme do sítka, zavěsíme nad hrnec s vroucí vodou a v páře povaříme 10 minut, aby neztratily tvar. Avokádo rozkrojíme, vydlabeme dužinu, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přilijeme smetanu, přidáme posekané mátové lístky, sůl, drcený kmín, mletý pepř a důkladně promícháme.
-
2
Na malé talířky nalijeme avokádovou pěnu, doprostřed položíme klobouky žampionů, zakapeme citronovou šťávou a podáváme.