Rychlá bezlepková pizza se šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 g Olivy zelené
  • 100 g Gouda
  • 200 g Šunka bezlepková
  • 300 g Pizza korpus bezlepková
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 477.1 mg
  • Vláknina 6341 mg
  • Vitamín A 6341 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kozervovaná rajčata v misce rozmačkáme na kaši. Přidáme k nim olivový olej, drobně nasekanou čerstvou petrželku s bazalkou, sušené oregano, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Bezlepkovou šunku nakrájíme na proužky, čerstvá rajčata omyjeme a pokrájíme na plátky. Žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme z nich plátky silné asi 3-4 mm.

  • 2

    Dva zakoupené bezlepkové korpusy položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rajčatovou směsí, na kterou poklademe šunku, rajčata, žampiony a nakládané olivy, vše zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme je do předehřáté trouby péct. Pečeme (podle návodu) v předehřáté troubě na 150°C přibližně 20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu