Zelené karí z tykve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Rýže loupaná
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Kari pasta zelená
  • 15 ml Olej olivový
  • 60 ml Vývar zeleninový
  • 15 ml Omáčka rybí
  • 250 ml Kokosové mléko
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 ks Cuketa
  • 12 ks Tykev
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 146 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 142 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 4323.1 mg
  • Vláknina 41674.8 mg
  • Vitamín A 41674.8 mg
  • Vitamín B6 3.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 262.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Tykve rozčtvrtíme, cuketu pokrájíme na plátky, stejně jako žampiony. Koriandr nasekáme na hrubší kousky.

  • 2

    Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme s olejem a osmažíme cibuli a česnek po dobu 2 minut. Vmícháme kari pastu, cuketu, tykve, houby, kokosové mléko, rybí omáčku, cukr a vývar. Přiklopené povaříme 10 minut, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu