Zelené karí z tykve
Suroviny
- 60 g Cibule
- 400 g Rýže loupaná
- 250 g Žampiony čerstvé
- 15 g Koriandr čerstvý
- 30 g Kari pasta zelená
- 15 ml Olej olivový
- 60 ml Vývar zeleninový
- 15 ml Omáčka rybí
- 250 ml Kokosové mléko
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 ks Cuketa
- 12 ks Tykev
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 146 g
- Tuky 20 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 142 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 4323.1 mg
- Vláknina 41674.8 mg
- Vitamín A 41674.8 mg
- Vitamín B6 3.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 262.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Tykve rozčtvrtíme, cuketu pokrájíme na plátky, stejně jako žampiony. Koriandr nasekáme na hrubší kousky.
-
2
Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme s olejem a osmažíme cibuli a česnek po dobu 2 minut. Vmícháme kari pastu, cuketu, tykve, houby, kokosové mléko, rybí omáčku, cukr a vývar. Přiklopené povaříme 10 minut, osolíme a opepříme.