Řecké kuře
Suroviny
- 200 g Žampiony - sterilované
- 250 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 3 dl Vývar drůbeží
- 1 kg Kuřecí prsa
- 0.26 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Koření grilovací
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 865 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 161.6 mg
- Draslík 1130.2 mg
- Vláknina 4722.3 mg
- Vitamín A 4722.3 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté ho v misce smícháme s grilovacím kořením, sójovou omáčkou, bílým vínem a olivovým olejem.
-
2
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, vložíme je do misky s marinádou a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání v něm opečeme ze všech stran kousky masa dozlatova. Do pánve přilijeme kuřecí vývar s polovinou marinády a přivedeme ho k varu. Přidáme okapané žampiony a kukuřici, promícháme a vaříme přibližně 10 minut. Směs v pánvi zaprášíme moukou a za stálého míchání omáčku zahustíme. Dochutíme pepřem a solí a podáváme.