Těstoviny s vepřovým masem, paprikou a žampiony
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 400 g Vepřová kýta
- 400 g Nudle vaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Víno červené
- 0.84 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 21 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 151 mg
- Draslík 800.3 mg
- Vláknina 9149.8 mg
- Vitamín A 9149.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky očistíme, opláchne studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme okapat.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme a osolíme.
-
3
Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
-
4
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a kousky masa, opepříme, osolíme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.
-
5
Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme s masovou směsí v pánvi, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.