Těstoviny se žampiony a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 20 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 530.7 mg
- Vláknina 7758.8 mg
- Vitamín A 7758.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórky očistíme, opláchneme je studenou vodou a okapané nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
-
2
Žampiony očistíme, opláchneme vodou, necháme je okapat a pak je nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit těstoviny na asi 5 minut. Uvařené těstoviny musí být měkké, ale zároveň pevné.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme česnek a kolečka pórku. Pak do pánve přidáme plátky žampionů a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Do pánve vmícháme sýr, přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
-
5
Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
-
6
Těstoviny se žampiony, pórkem a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nasekanou bazalkou a podáváme.