Těstoviny Tagliatelle se žampiony
Suroviny
- 120 g Sýr smetanový tavený 45%
- 250 g Žampiony čerstvé
- 200 g Špenát mražený
- 450 g Tagliatelle
- 800 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 22 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 290.2 mg
- Vláknina 2862.8 mg
- Vitamín A 2862.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme vodou, necháme je okapat a pak je nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit těstoviny na přibližně 5 minut. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Pak do pánve přidáme plátky žampionů a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom přimícháme špenát a 2 minuty ho prohříváme. Do pánve k teplé směsi vmícháme sýr a přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
-
4
Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
-
5
Těstoviny se žampiony a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nasekanou bazalkou a podáváme.