Těstoviny Tagliatelle se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Špenát mražený
  • 450 g Tagliatelle
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 290.2 mg
  • Vláknina 2862.8 mg
  • Vitamín A 2862.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme vodou, necháme je okapat a pak je nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit těstoviny na přibližně 5 minut. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Pak do pánve přidáme plátky žampionů a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom přimícháme špenát a 2 minuty ho prohříváme. Do pánve k teplé směsi vmícháme sýr a přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.

  • 4

    Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.

  • 5

    Těstoviny se žampiony a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nasekanou bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu