Houbová omáčka s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 350 ml Masový vývar
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 695 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 571.5 mg
  • Vláknina 4279.5 mg
  • Vitamín A 4279.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve najemno nakrájíme cibuli, tu na másle opečeme dozlatova.

  • 2

    Houby očistíme, propláchneme vodou, usušíme, nakrájíme a přimícháme k cibuli.

  • 3

    Směs zalijeme vývarem a vínem, vaříme zhruba 10 minut.

  • 4

    Nakonec omáčku ochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu