Těstoviny Cannelloni zapečené se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 685.3 mg
- Vláknina 11204 mg
- Vitamín A 11204 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na kousky. Sterilovaná rajčata rozkrájíme nadrobno. Bazalku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme. Mozarellu nakrájíme na plátky.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a 2 až 3 minuty v něm opékáme nakrájený lilek. Potom do pánve přidáme špenát a polovinu prolisovaného česneku, nakrájené žampiony, okmínujeme, opepříme, osolíme, promícháme a vše smažíme další přibližně 3 minuty.
-
3
Těstovinové trubičky Cannelloni naplníme směsí z pánve a rozložíme je do vymazané zapékací mísy.
-
4
V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme cibuli a zbylý česnek. Přimícháme rajčata s bazalkou, dochutíme pepřem a solí a vše necháme 5 minut vařit.
-
5
Rajčatovou omáčkou přelijeme připravené naplněné těstoviny v zapékací míse, nahoru rozložíme plátky Mozzarelly a dáme zapékat do trouby předehřáté na 180 stupňů přibližně na 30 minut, dokud se sýr neroztaví a nemá zlatavou barvu.
-
6
Zapečené plněné Cannelloni rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.