Těstoviny Cannelloni zapečené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Mozzarella
  • 250 g Špenát mražený
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 hrst Bazalka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 balení Cannelloni
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 685.3 mg
  • Vláknina 11204 mg
  • Vitamín A 11204 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na kousky. Sterilovaná rajčata rozkrájíme nadrobno. Bazalku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme. Mozarellu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a 2 až 3 minuty v něm opékáme nakrájený lilek. Potom do pánve přidáme špenát a polovinu prolisovaného česneku, nakrájené žampiony, okmínujeme, opepříme, osolíme, promícháme a vše smažíme další přibližně 3 minuty.

  • 3

    Těstovinové trubičky Cannelloni naplníme směsí z pánve a rozložíme je do vymazané zapékací mísy.

  • 4

    V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme cibuli a zbylý česnek. Přimícháme rajčata s bazalkou, dochutíme pepřem a solí a vše necháme 5 minut vařit.

  • 5

    Rajčatovou omáčkou přelijeme připravené naplněné těstoviny v zapékací míse, nahoru rozložíme plátky Mozzarelly a dáme zapékat do trouby předehřáté na 180 stupňů přibližně na 30 minut, dokud se sýr neroztaví a nemá zlatavou barvu.

  • 6

    Zapečené plněné Cannelloni rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu