Kuřecí prsa s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Cibulka jarní
  • 15 g Mouka pšeničná hladká
  • 160 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 180 ml Vývar drůbeží
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 1117.5 mg
  • Vláknina 3106.3 mg
  • Vitamín A 3106.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme a opepříme. Bílou část cibulek nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.

  • 2

    V pánvi na másle s olejem osmažíme po obou stranách kuřecí prsa zhruba 3 minuty, poté pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme. V průběhu dušení maso obrátíme. Udušené maso přeložíme na talíř a udržujeme v teple.

  • 3

    Do výpeku přidáme žampiony s cibulkami a za stálého míchání zhruba 4 minuty smažíme. Poté přimícháme mouku, zarestujeme ji a rozředíme vývarem. Na mírném plameni omáčku vaříme. Po pěti minutách zašleháme smetanu, přidáme maso a ještě povaříme. Omáčku podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu