Těstoviny s hovězím masem, paprikou a žampiony
Suroviny
- 400 g Nudle vaječné
- 100 g Žampiony čerstvé
- 400 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Víno červené
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 14 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 467 mg
- Vláknina 9181 mg
- Vitamín A 9181 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme je okapat.
-
2
Hovězí maso omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
-
3
Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
-
4
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Zeleninu mírně posypeme zázvorem. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a proužky masa, opepříme a osolíme, promícháme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve potom přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.
-
5
Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme je s masovou směsí v pánvi. Pak vše rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.