Těstoviny s vepřovým masem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 31 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 93.8 mg
- Draslík 644.2 mg
- Vláknina 1052.8 mg
- Vitamín A 1052.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé žampiony očistíme, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme a nakrájíme na tenké proužky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak přidáme žampiony a vše ještě chvíli opékáme. Do pánve přilijeme víno, přimícháme smetanu a vše za občasného míchání dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Omáčku pak ještě dochutíme citronovou šťávou a případně i pepřem a solí.
-
4
Těstoviny dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme je doměkka. Uvařené těstoviny slijeme a rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim maso s omáčkou a podáváme.