Telecí kotlety s žampiony a těstovinami
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 150 g Žampiony čerstvé
- 150 g Mascarpone
- 400 g Těstoviny flíčky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 2 ks Rajčata
- 8 ks Pepř černý celý
- 4 ks Telecí kotlety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1925 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 88 g
- Sodík 947 mg
- Bílkoviny 179 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 745.4 mg
- Draslík 2963.9 mg
- Vláknina 7070 mg
- Vitamín A 7070 mg
- Vitamín B6 4.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.
-
2
Malé žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
-
3
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na plátky.
-
4
Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme a naklepeme.
-
5
V pánvi rozehřejeme čtvrtinu másla a kotlety v něm pečeme 5 minut z každé strany. Pak je vyjmeme a dáme do tepla - napříkald do mírně vyhřáté trouby.
-
6
Do pánve dáme nakrájenou cibuli a jablka, osmažíme je dozlatova a pak dáme k masu.
-
7
Zbylé máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme v něm žampiony s kuličkami pepře. Pak je posypeme sezamovými semínky a pánev odstavíme.
-
8
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní doměkka těstoviny. Uvařené slijeme, dáme do zapékací mísy a posypeme rozdrobeným sýrem. Ten pokapeme olejem, přidáme osmažená jablka s cibulí a maso se žampiony. Vše přelijeme máslovou šťávou z pánve, nahoru rozložíme nakrájená rajčata, opepříme a osolíme a dáme na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 150 stupňů.
-
9
Zapečené kotlety s těstovinami rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.