Ragú z kuřete zvané Marengo
Suroviny
- 2.75 g Máslo čerstvé
- 200 g Žampiony čerstvé
- 50 g Olivy zelené
- 250 ml Víno bílé
- 125 ml Vývar drůbeží
- 4 ks Bageta
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kuře
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.55 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 975 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1208 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 263.7 mg
- Draslík 1185.4 mg
- Vláknina 8042.4 mg
- Vitamín A 8042.4 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
2
Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony, pokrájíme je na plátky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozkrojíme je na poloviny a odstraníme semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.
-
3
V hluboké pánvi zahřejeme olej a máslo a na něm opečeme porce kuřete. Hotové porce potom vyjmeme a do pánve vložíme nakrájenou šalotku, česnek a žampiony. Dusíme, pak přidáme rajčata a bobkový list. Zalijeme bílým vínem a drůbežím vývarem. Počkáme, dokud nezačne vřít.
-
4
Přidáme zpět kuře a přikryjeme poklicí. Dusíme kuřecí porce 40 minut a v závěru dušení k nim přidáme na plátky nakrájené olivy.
-
5
Bagety nakrájíme na plátky a opečeme. Na pánvi uděláme 4 sázená vejce. Porce dušeného kuřete podáváme se sázenými vejci a bagetou.