Cibulový koláč s žampiony
Suroviny
- 600 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 150 g Žampiony čerstvé
- 70 g Zakysaná smetana
- 300 g Sýr Feta
- 170 g Mouka pšeničná hladká
- 80 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 33 g
- Sodík 550 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 71.9 mg
- Draslík 450.1 mg
- Vláknina 6120.3 mg
- Vitamín A 6120.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, změklým máslem a smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme, vložíme do koláčové formy, propícháme dno vidličkou, vyložíme např. keramickými kuličkami a v předehřáté troubě na 200°C pečeme zhruba 10 minut. Poté kuličky odstraníme a korpus dopečeme dozlatova.
-
2
Meitím cibuli nakrájíme nadrobno, tymián nasekáme najemno, žampiony rozčtvrtíme. Na pánvi zpěníme cibuli s tymiánem a osmažíme dozlatova. K cibuli rozdrobíme sýr a promícháme. Na další pánvi na másle osmažíme žampiony, vmícháme smetanu, sůl, pepř a odložíme na teplo.
-
3
Do korpusu navrstvíme cibulovou směs smíchanou se žampiony, ozdobíme najemno posekanou petrželovou natí a podáváme.