Houbový salát s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Sýr Parmezán
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 6 g Pažitka
  • 60 g Oříšky piniové
  • 60 ml Olej olivový
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 521.5 mg
  • Vláknina 3894.8 mg
  • Vitamín A 3894.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Pažitku omyjeme a pokrájíme na jemné kousky. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Pánev rozpálíme a opražíme na ní piniové oříšky. Poté je z pánve vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přidáme olej, ocet a hořčici. Za stálého míchání povaříme minutu, poté přidáme žampiony, dobře promícháme. Přisypeme oříšky a pažitku, osolíme a opepříme. Krátce prohřejeme. Poté salát rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu