Pečená treska na žampionech
Suroviny
- 20 g Křen
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 200 g Žampiony čerstvé
- 20 g Pažitka
- 600 g Treska bezvousá
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 237.7 mg
- Draslík 234.2 mg
- Vláknina 2919 mg
- Vitamín A 2919 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby omyjeme a osušíme. Potřeme je solí a pepřem a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Potom je obalíme v hladké mouce. Předehřejeme troubu na 150 °C.
-
2
V pánvi zahřejeme máslo a polovinu ryb opékáme 4 minuty z každé strany. Potom tresky vyjmeme a vložíme do pekáče a s ním do trouby, kde je necháme, dokud neopečeme i zbylé ryby.
-
3
Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. V pánvi je podusíme na zbytku másla po opékání ryb. Přidáme k nim vyloupané krevety.
-
4
V misce promícháme zakysanou smetanu, křen a žloutek. Vmícháme do žampionů. Zahříváme, dokud omáčka nezhoustne na krém, ovšem nevaříme.
-
5
Opečené ryby se žampiony a krevetami přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.