Pečená treska na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Křen
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Pažitka
  • 600 g Treska bezvousá
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 237.7 mg
  • Draslík 234.2 mg
  • Vláknina 2919 mg
  • Vitamín A 2919 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby omyjeme a osušíme. Potřeme je solí a pepřem a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Potom je obalíme v hladké mouce. Předehřejeme troubu na 150 °C.

  • 2

    V pánvi zahřejeme máslo a polovinu ryb opékáme 4 minuty z každé strany. Potom tresky vyjmeme a vložíme do pekáče a s ním do trouby, kde je necháme, dokud neopečeme i zbylé ryby.

  • 3

    Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. V pánvi je podusíme na zbytku másla po opékání ryb. Přidáme k nim vyloupané krevety.

  • 4

    V misce promícháme zakysanou smetanu, křen a žloutek. Vmícháme do žampionů. Zahříváme, dokud omáčka nezhoustne na krém, ovšem nevaříme.

  • 5

    Opečené ryby se žampiony a krevetami přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu