Žampiony s pažitkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 781 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 347.8 mg
- Vláknina 2500 mg
- Vitamín A 2500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno. Máme-li větší žampiony, nejdříve je rozpůlíme a pak je nakrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme žampiony a necháme asi 3 minuty smažit. Houby scedíme a necháme v sítku okapat. V pánvi rozehřejeme máslo, vrátíme okapané žampiony a zvolna dusíme na másle zhruba 5 až 6 minut. Houby odstavíme z ohně, posypeme pažitkou, osolíme a podáváme jako přílohu k masu a rybám.