Hroznový salát se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 29 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 364.3 mg
- Vláknina 4455 mg
- Vitamín A 4455 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuličky hroznového bílého a červeného vína otrháme, omyjeme, rozpůlíme, vyškrábneme semínka a víno naházíme do mísy. Nakládané žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Vařené kuřecí maso nakrájíme na kostičky a spolu se žampiony přidáme do mísy. Majonézu smícháme s jogurtem, přidáme posekanou petrželku, strouhaný sýr a promícháme se surovinami v míse. Salát před podáváním necháme v lednici vychladit.