Kuřecí prsa s paprikou a žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 13 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 2006.9 mg
- Vláknina 9124.8 mg
- Vitamín A 9124.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na malé kousky, které osolíme a opepříme, posypeme kořením, pokapeme olejem a necháme asi hodinu uležet.
-
2
Žampiony očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
3
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmažíme v něm na kolečka nakrájenou cibuli, plátky žampionů a papriku.
-
4
Vše restujeme dokud se neodpaří veškerá tekutina a směs osolíme a opepříme.
-
5
Na druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a v něm ze všech stran opečeme kousky marinovaného masa, které jsme předtím obalili v hladké mouce.
-
6
Opečené měkké maso přendáme do pánve se zeleninou, promícháme a podáváme.