Pstruh zapečený se žampiónovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 31 g
- Sodík 692 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 133 mg
- Draslík 1891.4 mg
- Vláknina 15150 mg
- Vitamín A 15150 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
-
2
Pstruhy očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Opečené ryby z pánve vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Do pánve dáme nakrájenou cibuli, žampióny, slaninu a vše krátce osmažíme. Potom do pánve přilijeme pivo, vmícháme rajčatový protlak a směs necháme provařit.
-
3
Z alobalu vystřihneme čtyři větší čtverce, rozložíme na ně plátky brambor, které osolíme. Na ně dáme kousky opečených pstruhů a polijeme je žampionovou směsí z pánve. Čtverce alobalu zabalíme, dáme na plech a pstruhy zapečeme ve vyhřáté troubě.