Kapr dušený na pivě s houbami
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
- 250 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 107.7 mg
- Draslík 703.5 mg
- Vláknina 1313.3 mg
- Vitamín A 1313.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme, okmínujeme, opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom porce obalíme v mouce a osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém sádle.
-
3
Usmažené ryby z pánve vyjmeme, na zbylém tuku osmažíme nakrájené houby, osolíme je, vrátíme zpět rybu, podlijeme ji pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Rybu a šťávu nakonec dochutíme pepřem a solí a podáváme s vařenými bramborami.