Plátky z telecí kýty na žampiónech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Telecí kýta
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.12 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 952.2 mg
  • Vláknina 1481 mg
  • Vitamín A 1481 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, plátky masa v něm z obou stran prudce opečeme, pak je vyjmeme a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    V oleji po opékání masa osmažíme nakrájené žampióny, přilijeme k nim pivo s trochou vody, přimícháme máslo a mouku a osolíme. Do pánve dáme zpět plátky masa a vše krátce prohřejeme. Porce masa podáváme s rýží, přelité šťávou a posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu