Plátky z telecí kýty na žampiónech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 952.2 mg
- Vláknina 1481 mg
- Vitamín A 1481 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, plátky masa v něm z obou stran prudce opečeme, pak je vyjmeme a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
-
3
V oleji po opékání masa osmažíme nakrájené žampióny, přilijeme k nim pivo s trochou vody, přimícháme máslo a mouku a osolíme. Do pánve dáme zpět plátky masa a vše krátce prohřejeme. Porce masa podáváme s rýží, přelité šťávou a posypané nasekanou petrželkou.